O colexio de Barro terá patio novo

la voz

Parece que os veciños do núcleo de San Antoniño, en Barro, están a atravesar unha auténtica época de solidariedade e civismo á hora de mellorar a situación da súa zona. Si a pasada semana era Javier Maquieira quen cedía parte do seu xardín para construír un tramo de beirarrúa inexistente no centro da vila, agora todos os propietarios dunha parcela adxacente ao C.E.I.P. Amor Ruibal decidiron ceder ese terreo para que o colexio teña un patio de colexio en condicións.

As obras non só empezaron, senón que xa se atopan na súa fase final. Fixéronse a un ritmo veloz e, de non producirse algún cataclismo, o centro educativo dos máis pequenos deste municipio lucirá un novo patio de colexio para o seguinte curso, cando setembro avise de que hai volver ás aulas.

Trátase dunha parcela pertencente ao edificio que delimita coas instalacións do centro de ensino, e que na actualidade carecía de uso específico ou de utilidade, máis que o deixar que a maleza crecese sen beneficio para ninguén.

O Concello chegou a un trato cos seus donos polo que conseguen unha cesión dos terreos durante os próximos 25 anos. Un cuarto de século que asegura un futuro de xogos e carreiras para os nenos de Barro. Demostrando novamente, que en San Antoniño, os seus veciños, si miran uns por outros.

Na práctica o colexio contaba cun patio ao redor do edificio pero que era realmente pequeno e moi limitado para desenvolver as actividades de lecer e tempo libre que os nenos desenvolven durante os recreos.

O Concello di estar moi agradecido e satisfeito con este acordo, ao tratarse dunha excelente noticia para todo o municipio, xa que no Amor Ruibal estudan e crecen as novas xeracións do mesmo. A súa comodidade, e o seu benestar é algo que concierne a todos os habitantes do concello, e este tipo de accións desinteresadas, móstrano claramente.

«É unha noticia moi boa para ou centro e para Barro», afirma o rexedor local Xosé Manuel Abraldes. «Foi unha cousa que partiu do Concello tratando de buscar unha solución para darlle ao colexio un mellor a maior espazo do que posuía».

Abraldes recoñece que este tipo de actos, nos que varios veciños e donos renuncian a unha propiedade para darlla a un ente público, demostran o seu interese pola mellora xeral e agradece a súa colaboración para facer do concello un lugar máis agradable e mellor.

Actualmente, os obreiros están a traballar na zona e xa avanzaron boa parte do proxecto que finalizará cando se achande o lugar e póñase un firme adecuado para a súa nova función como patio de xogos e recreo.

No prazo dunhas semanas, espérase poder acabar totalmente coas obras, e que moito antes de que os nenos volvan ao colexio, estea totalmente habilitado. Nese sentido, o rexedor confirma que «non so cumprindo ou prazo, xa que vendo como avanzan, estanse adiantando as datas que manexabamos co colexio».

Así, os pequenos de Barro gañarán centos de metros cadrados nos que brincar e crecer, que, á marxe do que lles ensinen os mestres nas aulas, é unha parte fundamental na súa educación.

http://galego.lavozdegalicia.es/noticia/pontevedra/2016/07/13/colegio-barro-tendra-patio-nuevo/0003_201607P13C6991.html

colexio barro

 

Deixar unha resposta

introduce os teu datos ou preme nunha das iconas:

Logotipo de WordPress.com

Estás a comentar desde a túa conta de WordPress.com. Sair /  Cambiar )

Google+ photo

Estás a comentar desde a túa conta de Google+. Sair /  Cambiar )

Twitter picture

Estás a comentar desde a túa conta de Twitter. Sair /  Cambiar )

Facebook photo

Estás a comentar desde a túa conta de Facebook. Sair /  Cambiar )

w

Conectando a %s